Juni 2010 | Thomas Holm | Pixl Aps

Juni 2010


Pixl Nyhedsbrev Marts 2010

Thomas Holm

Ja så er det ved at være på tide med endnu et nyhedsbrev fra Pixl, det andet vi sender i 2010. 

Vi prøver at begrænse mængden af billeder for at holde båndbreden på et minimum - du kan se de fulde artikler med alle illustrationer på www.pixl.dkunder vores nyhedsbrev arkiv.

Obs: Vi holder sommerferie i uge 28-30.

God fornøjelse.

Med Venlig Hilsen
Thomas Holm / Pixl Aps
Dette nyhedsbrev indeholder følgende:
  1. Supertilbud på SpectraView 2490 monitorer
  2. GMG ColorProof kåret som bedste prøvetryks Rip i 2010
  3. Stort prisfald på GMG medier
  4. Pixl Certificeret som Flexo implementerings ekspert
  5. Automatisk farvekorrektion, skalering bl.a. fra In-Design®. i ny Claro software
  6. Ny FograCertificering til Quato og Dalim ES
  7. Hold din Monitor vågen under kalibrering med Caffeine

Supertilbud på SpectraView NEC 2490 - Kr. 6995,- (kun 2 stk. tilbage)

Vi har fået et supertilbud fra NEC på at sælge de sidste 2 NEC Spectraview 2490 monitorer til den helt formidable pris af 6995,- hvor den normale vejledende udsalgspris er omkring 12.000.
Årsagen er at der kommer en ny model som erstatter dette display, og derfor vil de gerne have ryddet lageret - og det skal de nok få til denne pris.
Hvis du står og mangler et superdisplay til farvekritisk billedbehandling til en MEGET billig penge så er det nu...
Prisen gælder kun disse monitorer, når de er solgt så er det slut.

Først til mølle...
NEC SpectraView 2490 skærm

GMG ColorProof vindert pris: Bedste Rip løsning til prøvetryk

GMG ColorProof vinder EDP (European Digital Press Association) pris for "Bedste Prøvetryks Rip Løsning" i 2010. 
Begrundelsen for prisen er inplementering af adskillige nye teknologiske tiltag og forbedret performance, hvilket giver den højest opnåelige produktions stabilitet og farvepræcision for noget RIP system til dato.

EDP priserne tildeles produkter som inspirerer selvsikkerhed, er troværdige og udstråler kvalitet til slutbrugere. Innovation er focus for bedømmelse af produkterne og EDP's tekniske kommite bedømmer produkter bl.a. på de teknologiske fremskridt de tilbyder. Det kan være innovation i teknologien som forbedrer ydeevne og funktionalitet, eller som reducerer miljømæssig påvirkning, sammenholdt med prisen.

GMG Colorproof 5.1 giver den bedste mulige farvepræcision og kvalitet i produktion af prøvetryk ved automatisk at vælge den korrekte simulationsprofil og kalibrering for den benyttede printer og medie. De predefinerede GMG standarder definerer alle parametre som er nødvendige for høj kvalitet og farve præcision på prøvetryk, hvilket forbedrer produktionssikkerheden og reducerer produktionsprisen.Alle nødvendige funktioner er arrangeret i logiske grupper og kan overskues med et enkelt blik.
Paul Willems, GMG's CEO modtager EDP prisen for bedste prøvetryks Rip i forbindelse med IPEX i Birmingham 2010

Stort prisfald på GMG medier

Pr. 1 April har vi indført et stort prisfald på GMG medier - i mange tilfælde over 20% i forhold til den gamle prisliste.
Desuden har vi indført nye grupper for mængde rabat. 

Rabat grupperne, baseret på indkøb af samme papirtype/størrelse:
· 1-4 stk. Normal pris
· 5-9 stk. ca. 8% rabat
· 10-19 stk. ca. 16% rabat
· 20+  ca. 24% rabat
· Palle (40/80 rl.) ca. 28%  rabat

Med andre ord er der rigtig god økonomi i at bestille lidt større mængder papir af gangen. 

Husk vi holder ferie lukket i uge 28-30. Du kan stadig bestille online på www.gmgcolor.dk i denne periode men levering kan være en smule langsommere end normalt. 

Vi anbefaler at du køber ind så du har hvad du skal bruge i løbet af sommeren for at være sikker på ikke at løbe tør.

Ny certificering til Pixl: FTP, First 4.0 Certificeret Flexo Integration Expert

Efter et intensivt kursus omkring Flexo og efterfølgende veloverstået eksamen på Sonoco Institute of packaging i USA er Thomas Holm, sammen med 17 andre medlemmer af Color Management Group, blevet certificeret som "First 4.0" Flexo Integration Expert - Level II af FTA (Flexographic Technical Association). Det betyder at Pixl nu også kan tilbyde kvalificeret konsulentbistand indenfor flexo tryk og ikke "bare" flexo prøvetryk.

Kurset
Udover de teoretiske aspekter omkring flexo med vægt på proceskontrol, fremstilling af klicheer, aniloxvalser fra a-z, blanding og kvalitetskontrol af farver, har vi som en del af undervisningen også haft fornøjelsen af at trykke en del jobs på en Omet Varyflex maskine, og lavet prøvetryk med GMG Flexoproof på en Epson 7900wt printer. 

Hvis du har behov for et godt råd omkring Flexo er du naturlligvis meget velkommen.

Elpical Claro premedia server, nu med automatisk skalering og skarphed fra In-Design®

Elpical har lanceret deres Claro premedia server i v. 7, og det er ikke nogen triviel opgradering, der er tværtimod lagt en række nye produktionsforbedrende funktioner ind i programmet.

Udover at være blevet endnu bedre til fuldautomatisk farvejustering af billeder, baseret på intilligent analyse af billederne, og sortering af hvilke der er konverteret korrekt og hvilke der måske er problematiske er der introduceret en helt ny funktion, nemlig dirkekte integration med InDesign.

Denne integration kan bruges ikke bare til farvejustering, men også til at optimere produktionskvaliteten ganske meget, ved at tage fat på et af de helt store produktionsproblemer i grafisk produktion i dag.
Billeder som leveres bliver større og større, og bliver derfor placeret i mindre og mindre procentsatser i InDesign. Det får alting til at køre langsommere og får PDF filer til at blive nøget større end de behøver at være, og så bliver billederne ofte ikke rigtig skarpe.

Dette kan man overkomme ved at tage hvert enkelt billede placeret i InDesign, se hvilken procent det er placeret i (lad os sige 25,4%). Finde original billedet, åbne det i Photoshop, skalere det ned til 25,4%, beskære de dele af billedet der ikke skal bruges væk, lægge Unsharp mask på billedet så det passer til størrelsen, og replacere billedet i 100%, og justere placeringen til så den er korrekt. Og så selvfølgelig gøre det samme på alle de andre billeder i dokumentet.

Pointen er at det lige præcis er det Elpical Claro gør, fuldautomatisk og server baseret. Nemlig duplikere billederne, sende dem til claro serveren, skalere, intilligent unsharp mask, croppe efter billedboksen (hvis man vil have det) og replacere i 100% i InDesign. 
Man kan naturligvis også indbygge farvekorrektion, og CMYK konvertering i denne rutine.Hvis du er interesseret i en demo eller at prøve programmet af helt gratis, så send en mail til Thomas.

Quato monitorer modtager endnu en Fogra Certificering

Quato som jo fremstiller nogen af de bedste monitorer i verden, har modtaget endnu en FograCert Softproof certificering af Fogra. 
Den nye certificering blev opnået i samspil med Dalim´s Dialogue ES softproof og online approval løsning, Quato Intelli Proof 240excellence/262excellence og den nye Quato Lightbox XL3 (som er det samme som Just Color Communicator 2). 
Så nu kan brugere af Dalim's systemer også opnå nær perfekt softproof når de benytter Quato's high-end monitorer.

Caffeine - holder din monitor vågen ved skærm kalibrering

Har du nogensinde prøvet at sætte din monitor til at kalibrere og så under kalibreringen starter screensaveren med en noget dårlig kalibrering til følge?
Så er du ikke alene. 
Jeg har fundet et fint lille program til Mac OS X der forhindrer trætte monitorer.
Det bor i menu linien og fungerer ved at tvinge Mac'en til at være vågen så den ikke "falder i søvn" i den definerede periode. Virker selvfølgelig også ved præsentationer, undervisning m.v.
Og så er den helt gratis, så prisen fejler i hvart fald ikke noget.

Download her

Pixl Aps · Lille Strandvej 1a, Kld. · 2900 Hellerup  ·  Danmark · Tlf: (+45) 32 96 90 14 · www.pixl.dk